zapustil nas je Marko Rebov

Sporočamo žalostno vest, da nas je za vedno zapustil predsednik Društva fotografov SVIT, Marko Rebov. Fotografska zveza Slovenije izreka iskreno sožalje družinskim članom. Zahvaljuje se za ves njegov pomemben doprinos k slovenski fotografiji in sočustvuje tudi s člani DF SVIT, ki so ob žalostnem dogodku zapisali takole:

»Danes je črn dan za naše društvo. Za vedno je namreč odšel naš več letni predsednik DF Svit, Marko Rebov, ki ni bil le odličen fotograf, ampak je bil predvsem izjemen učitelj. Bil je eden od ustanovnih članov društva in največ mu je pomenilo, da smo člani njegovo znanje pridno uporabljali vsak na svojih fotografskih poteh. Vedno je nesebično delil svoje znanje in rad si je vzel čas za nas, ko smo ga potrebovali.

Marko, danes si nas šokiral, kar ne dojamemo, da te ne bo več. Vedi, da smo ti res hvaležni za vse nauke, lepe trenutke, hvala za vse stroge kritike in hvala za tvojo strast do fotografije, s katero si navdušil še mnoge izmed nas. Mnogo ljudi te bo pogrešalo, za sabo si pustil res velik pečat. Počivaj v miru …

Tvoji Svitovci.«

 

 

naslovna fotografija: arhiv DF SVIT