srečanje mojstrov FZS v Celju

V soboto 19.10.2019 smo v okviru 50. državne pregledne razstave fotografij v soorganizaciji z Digitalnim foto klubom ter z velikodušnim sodelovanjem Muzeja novejše zgodovine Celje organizirali PRVO SREČANJE MOJSTRIC IN MOJSTROV FOTOGRAFIJE SLOVENIJE.

Mojstri FZS so skozi leta kreativni soustvarjalci slovenske fotografije, njihova dela pa vzor za marsikaterega fotografa, ki sedaj stopa po njihovih poteh. Srečanje mojstrov je bilo namenjeno klepetu o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti slovenske fotografije, ki jo pod okriljem FZS ustvarjamo v društvih in klubih širom Slovenije.

Srečanje se je začelo s predstavitvijo in fotografiranjem v steklenem fotografskem ateljeju mojstra Pelikana, nadaljevalo pa z ogledom muzejske zbirke v Muzeju novejše zgodovine Celje. Po sprejemu in pogovorih se je srečanje nadaljevalo v Celjski kulturnici, kjer je Igor Rosina vodil pogovor z vodjo kabineta slovenske fotografije v Gorenjskem muzeju v Kranju, Damirjem Globočnikom, nekoliko pa smo se dotaknili tudi teme o aktivnosti mojstrov fotografije po prejemu naziva. Za zaključek so bile mojstricam in mojstrom podeljene tudi značke mojstrov FZS, ni pa manjkalo niti prijetno druženje ob kozarčku in prigrizku.

Hvala vsem mojstrom za aktivno udeležbo in upamo, da se naslednjič vidimo v še večjem številu.

Nekaj foto utrinkov je prispeval Igor Rosina;