Skupina 75 razstavlja: “DarkRoom”

Fotoklub Skupina 75 iz Gorice vabi v soboto 2. februarja 2019 ob 20.00 uri na odprtje skupinske fotografske  razstave “DarkRoom”.

Razstava bo postavljena v Galeriji75, v prostorih Kulturnega doma na Bukovju v Števerjanu.

Takole so zapisali o svojem dogodku:

Prejšnje leto nas je predčasno zapustil znani goriški fotograf Sergio Culot, dolgoletni član Skupine75 in mojster snemanja in dela v temnici. Dobršen del njegove fotografske opreme je zapustil Fotoklubu, da bi ta še naprej služila za tradicinalno fotografsko obdelovanje posnetkov v upanju, da se tudi s prikazom prvinskih in tradicionalnih fotografskih tehnik za fotografijo navduši čimveč mladih.

Culotova podaritev vsebuje obsežno zbirko knjig in revij o Fotografiji, ki jih je dolgo let zbiral s svojo ženo Mario Fino Ingaliso ter dragoceno tehnično opremo. Fotoklub je uredil odlično opremljeno fotografsko temnico, ki jo bodo lahko uporabljali člani in gostje za vse vrste obdelav fotografij po tradicionalnem »analognem« postopku, za katerega se ponovno zanima vedno več fotografov. Novinci se bodo približali skrivnostim obdelave filma in fotografskega papirja, izkušeni fotoamaterji pa si bodo lahko izmenjevali mnjenja ter preizkušali kompleksnejše  tehnike, ob možnosti pregledovanja odličnih fotografskih knjig z umetniško in tehnično vsebino.

Ob priložnosti predstavitve fotografske zapuščine Sergia Culota, je torej Fotoklub Skupina 75 postavil razstavo s pomenljivim naslovom „DarkRoom“ (Temnica) s fotografijami izdelanimi seveda v tradicionalni črnobeli kemijski tehniki, ki so jih prispevali Sergio Culot (Pied-à terre), Fabio Giacuzzo (Moj Kras), Andrej Perko (Kresna noč), Silvan Pittoli (Skrite lepote), Enzo Tedeschi (Kraji nekraji ) in Marko Vogrič (Vojna: sledovi, spomini, podobe). Vsak od avtorjev ima svojo posebno tehniko in stil, tako, da si bo publika lahko ogledala raznolike izrazne možnosti v tradicionalni fotografiji.

Izdan je priložnostni katalog/zgibanka s kritičnim opisom fotografinje in kritičarke Lorelle Klun.

Za informacije o možnem ogledu po odprtju :   info@skupina75.it   ;   www.skupina75.it

Pittoli

Tedeschi – luoghi non luoghi

Vogrič

Perko – kresna noč

Culot – Pieda Terre