Skupina 75: odprtje 24. Fotosrečanja

 

V soboto 8. oktobra 2022 ob 18. uri, bo Kulturni dom ponovno gostil vsakoletno mednarodno fotografsko prireditev, znano pod imenom Fotosrečanje. Letos bo šlo že za 24. izvedbo prireditve, ki jo pripravlja fotoklub Skupina75 iz Gorice.

Na letošnjem Fotosrečanju se bodo predstavili štirje priznani avtorji iz Italije in Slovenije.

Davide Dionisio ustvarja svoja dela s pomočjo starih tiskarskih tehnik in s prefinjenimi ter z ironijo prežetimi posegi križa namige Pop Arta in Ready Made-a.

Milan Malovrh se predstavlja z nizom konj v galopu, kjer iskanja barve in ritma gibanja prikažejo energijo, harmonijo, moč in eleganco teh živali.

Z namerno zamaknjeno fotografijo ujame Tamara Puc tisoče vibracij svetlobe narave, s pomočjo rahlo prikritih barvnih dinamizmov pridobijo položna briška pobočja božanski videz.

Maja Šivec raziskuje Človeka; začne pri Telesu, golem in brez ovir ter včasih čudovito nepopolnem, da bi se nato brez predsodkov vrinila v najbolj intimne dele bitja.

Fotoclub Lucinico iz Ločnika prinaša prefinjeno serijo črno-belih fotografij, ki namerno usmerijo pogled iz vodoravnih tokov prometa, na navpične črte in na geometrije urbanih struktur. Razstavljajo: Marina BERTOSSI, Diego BRANDOLIN, Rossella BRANDOLIN, Marta Agnieszka CZYZMA, Vittorio D’ANGELO, Enzo GALBATO, Sabrina GARGIULO, Michela MARCON, Orietta MASALA, Alvio MASSARI, Lisa SOLETI, Fulvia VOGRIC, Claudio ZIANI.

 

Mednarodna fotografska razstava predstavlja vrhunec razstavne sezone fotokluba Skupina75.
Odprtje razstave bo na sporedu v prostorih Kulturnega doma v Gorici, v soboto 8. oktobra 2022 ob 18. uri.

Dogodek je sad sodelovanja s Kulturnim domom, Glasbeno matico in ZSKD; pokrovitelj Fotosrečanja je Občina Gorica.
Fotografski večer bo oplemenitila Glasbena matica z nastopom harfistke Asje Zavadlav iz razreda harfe prof. Tatiane Donis. Fotografinja, ki tudi poučuje fotografijo in umetnostna kritičarka Lorella Klun je pripravila kritične ocene avtorjev. Poleg teh so v katalogu razstave zaobjeti osebni podatki avtorjev in nekaj njihovih fotografij. Katalog so pripravili člani društva, z grafično obdelavo Igorja Škorjanca in s prevodi Vilija Prinčiča. Naslovnico je izdelal član Skupine75 Enzo Tedeschi.

Fotodela bodo razstavljena v Kulturnem domu (ul. Brass, 20) do 22. oktobra 2022 vsak dan od 9. do 13. in od 15. do 18. ure ter v večernih urah med prireditvami v domu.