rezultati: salon ŽENSKI SVET 2020

 

Letos Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj praznuje že 110 rojstni dan. Načrtujejo več fotografskih dogodkov in salon “Ženski svet 2020” je pomemben v nizu le-teh.

Salon “Ženski svet” se je rodil lani iz sodelovanja s turškim klubom Sille Sanat Sarayi iz mesta Konya (SSS). Namenjen je praznovanju 8. marca, mednarodnega dneva žena, kjer lahko sodelujejo le fotografinje.

Za letošnji salon je bil pridobljen  patronat mednarodne zveza za fotografsko umetnost FIAP in seveda Fotografske zveze Slovenije (FZS).

Sodelovalo je 136 avtoric iz Turčije in Slovenije. Vsega skupaj je bilo prejetih 532 fotografij. Dogovor je bil, da letos slike ocenjujejo ženske žirantke in tako so slike slovenskih avtoric ocenjevale tri fotografinje iz Turčije. Turške fotografije pa so ocenjevale tri Slovenke: Andreja Ravnak, Anica Kofol in Sandra Košnjek.

Za ogled je bilo sprejetih po 37 fotografij iz vsake države in podeljeni sta bili dve medalji FIAP za najboljšo turško in za najboljšo slovensko fotografijo. V nadalje so bili podeljeni še kompleti medalj FZS in SSS (zlata, srebrna, bronasta) ter po 3 diplome SSS in tri diplome FZS.

Projekcija vseh sprejetih fotografij bo 9. marca ob 18. uri v stolpu Škrlovec v Kranju.

Čestitke vsem uspešnim fotografinjam in najboljše želje ob 8.marcu.

(zapisal Vasja Doberlet, organizator na slovenski strani projekta)

 

REZULTATI: