razstava – najboljši mladi fotografi Slovenije 2021 – od 16 do 21 let

Vesna Malnarič-35 let v odsevu za nazaj

V okviru Slovenske pregledne razstave mladinske fotografije 2021, ki so jo organizirali in izpeljali v Digitalnem Foto Klubu, je pod okriljem pokroviteljstva in pravil Fotografske zveze Slovenije vzporedno z žiriranjem potekal tudi izbor fotografij, ki so konec leta 2021 zastopale Slovenijo na Mednarodnem mladinskem fotografskem bienalu v Belgiji. Izbrani sta bili kolekciji po 20 fotografij v starostnih skupinah do 16 in do 21 let. Obe skupini sta dosegli izjemen uspeh:
– V kategoriji do 16 let je naša mlada selekcija osvojila bronasto medaljo FIAP, med posamezniki je Matic Vidmar prejel srebrno medaljo FIAP.
– V kategoriji do 21 let pa je naša selekcija osvojila zlato medaljo FIAP, med posamezniki je Luka Vovk prejel srebrno medaljo FIAP in Vesna Malnarič bronasto medaljo FIAP.

Galerija Fbunker, ki deluje pod okriljem Muzeja Velenje, gosti obe odlični kolekciji v obliki razstave kakovostnih velikih natisov. Fotografi v starosti do 16 let razstavljajo do 20. aprila 2022, sledila pa bo razstava fotografov do 21 let.

 

 

 

 

Vse ljubitelje fotografije, mlade fotografe, mentorje in podpornike mladih

vabimo na odprtje in ogled razstave

NAJBOLJŠI MLADI FOTOGRAFI SLOVENIJE
od 16 do 21 let

v galeriji Fbunker
(podhod pri Vili Bianca, Velenje)

v soboto, 23. aprila 2022 ob 10h

Ob tej priložnosti bo imel nagovor tudi predsednik Fotografske zveze Slovenije, ki bo mladim podelil zaslužene skupinske nagrade, posebej izdelane zlate značke.

Se vidimo v Velenju!

 

Razstavljajo:

Aja Urlep
Anja Kosmač
Bine Mekina
Gašper Rebernik
Jakob Miglič
Jana Komprej
Lucija Turnšek
Luka Vovk – SREBRNA MEDALJA
Marko Pleterski
Neja Lenart
Nik Bertoncelj
Pika Penko
Vesna Malnarič – BRONASTA MEDALJA
Žan Flašker