Razstava najboljši mladi fotografi Slovenije 2021 – do 16 let

Matic Vidmar-Martin 01

 

 

V okviru Slovenske pregledne razstave mladinske fotografije 2021, ki so jo organizirali in izpeljali v Digitalnem Foto Klubu, je pod okriljem pokroviteljstva in pravil Fotografske zveze Slovenije vzporedno z žiriranjem potekal tudi izbor fotografij, ki so konec leta 2021 zastopale Slovenijo na Mednarodnem mladinskem fotografskem bienalu v Belgiji. Izbrani sta bili kolekciji po 20 fotografij v starostnih skupinah do 16 in do 21 let. Obe skupini sta dosegli izjemen uspeh:
– V kategoriji do 16 let je naša mlada selekcija osvojila bronasto medaljo FIAP, med posamezniki je Matic Vidmar prejel srebrno medaljo FIAP.
– V kategoriji do 21 let pa je naša selekcija osvojila zlato medaljo FIAP, med posamezniki je Luka Vovk prejel srebrno medaljo FIAP in Vesna Malnarič bronasto medaljo FIAP.

Galerija Fbunker, ki deluje pod okriljem Muzeja Velenje, bo gostila obe odlični kolekciji v obliki razstave kakovostnih velikih natisov. Fotografi v starosti do 16 let bodo razstavljali prvi.

 

 

 

 

Vse ljubitelje fotografije, mlade fotografe, mentorje in podpornike mladih

vabimo na odprtje in ogled razstave

NAJBOLJŠI MLADI FOTOGRAFI SLOVENIJE
do 16 let

v galeriji Fbunker
(podhod pri Vili Bianca, Velenje)

v soboto, 12. marca 2022 ob 10h

Ob tej priložnosti bo imel nagovor tudi predsednik Fotografske zveze Slovenije, ki bo mladim podelil zaslužene nagrade. Se vidimo v Velenju!

Razstavljajo:

Hana Hlede
Lana Stajnko Knez
Lan Orožim
Lin Čadež
Matej Borjančič
Matic Vidmar
Patricija Rednjak
Rene Kračun
Rožle Kot
Timotej Žvikart
Tim Vengust
Urška Paska
Vid Podlesnik
Vinci Oblak
Vito Šolinc
Zala Lesjak

 

 

 

Naslovna fotografija: prejemnik srebrne medalje FIAP, Matic Vidmar: Martin 01