Razstava članov Foto kluba Hrastnik v galeriji delavskega doma Hrastnik

Člani Foto kuba Hrastnik so v galeriji delavskega doma Hrastnik pripravili razstavo, ki so jo odprli v torek, 23. oktobra.  Razstavljenih je 32 fotografij osmih članov in dveh članic Foto kluba Hrastnik. Razstavljavci so iz vseh treh zasavskih občin, eden celo iz Posavja, iz Krškega.

Predsednik kluba Vinko Žagar je povedal, da Foto klub Hrastnik letos beleži 85 let od svoje ustanovitve, ko so hrastniški fotoamaterji 23. novembra 1933 ustanovili lastni foto odsek v okviru planinskega društva. V krožku se je v začetku družilo 26 članov, prvi predsednik pa je bil inž. Silvan Burger. Svoja dela so primerjali s fotografijami iz različnih revij, najzanimivejša pa je bila dunajska Galeria, ki je objavljala svetovne dosežke s področja umetniške fotografije. Posebnih dogodkov v klubu glede obletnice ne prirejajo. Poleg obiskovalcev je še posebej pozdravil  predsednika Fotografske zveze Slovenije Igorja Debevca, ki se je udeležil odprtja razstave.

Tajnik in umetniški vodja kluba Simon Tanšek je predstavil avtorje in njihova dela. «Tokratna razstava ima prosto temo, zato lahko vidimo tehnično in vsebinsko zelo različne motive,« je povedal. »Trije razstavljalci so fotografirali analogno, ostalih sedem pa digitalno.« Hkrati je Tanšek povabil ljubitelje fotografije še na razstavo fotografij članov s foto izleta v Reko, ki so trenutno na ogled v prostorih Zdravstvenega doma Hrastnik. » V Knjižnici Antona Sovreta pa razstavlja planinske motive Boris Špajzer,« je dodal.

Na otvoritvi je bilo približno 60 obiskovalcev. V kulturnem programu so sodelovali učenci glasbene šole Hrastnik. Tokrat so se predstavili učenci akustične kitare, ki jih poučuje Sergej Čamer, glasbeni pedagog.

Zapisala: Fanči Moljk in Simon Tanšek, fotografije: Maja Rozman in Vid Stopa