Razstava članic FD Janez Puhar Kranj ob 8. marcu 2022

Ženski del članstva – fotografinje Fotografskega društva Janez Puhar iz Kranja, zdaj že tradicionalno vsako leto ob 8. marcu v galeriji Layerjeve hiše postavijo razstavo »ženske fotografije«.

Danes je digitalna fotografija, z uporabo različnih objektivov in računalniške obdelave, dostopna vsakemu, ki se navdušuje nad tovrstnim ustvarjanjem in ponuja veliko možnosti za osebno izražanje in samoraziskovanje. Vse to pa se da, kot razkriva naša razstava, zelo dobro tudi z analognimi aparaturami, na klasičen način, z uporabo kemije, v resnični temnici.

Ker se v ustvarjanju nočejo prav nič omejevati, želijo z letošnjo razstavo pokazati kaj vse se da, bodi si z današnjo, bodi si s klasično tehnologijo ter z dobrim opažanjem, domišljijo, radovednostjo in kančkom humorja ustvariti novega, drugačnega, zanimivega, osebnega. Letos so se izognile realističnim posnetkom, ker so se odločile pokazati tudi abstraktno plat njihovega ustvarjanja. Nekatere od njih se na ta način izražajo že dlje časa, nekaterim pa je bil ta žanr nov izziv, s katerim so se z veseljem in uspešno spoprijele. Razstava popelje od abstrakta do nadrealizma. Ob ustvarjanju so se zabavale in uživale, enako želijo tudi obiskovalcem.

Na razstavi sodelujejo:

Aleksandra Jereb, Amalija Jenko, Andreja Janša, Andreja Peklaj, Andreja Teran, Anuška Vončina, Biserka Komac, Klavdija Žitnik, Maja Krejan, Marja Kraljič, Mariša Rampre, Maša Snoj, Milena Kuhar, Petra Puhar, Pika Doberlet, Polona Bartol in Valerija Jenko.