Pannonia reflections 2019 na ogled v Lendavi

V Lendavi se je odvilo odprtje razstave Pannonia reflections 2019. Takole so ga ovekovečili z video zapisom:

PANNONIA REFLECTIONS 2019 – VIDEO

Davor Dolenčič, Predsednik FD Pannonia, je o razstavi povzel:

Razstava fotografij Pannonia Reflections je mednarodni projekt, ki vključuje fotografe iz vsega sveta. Poteka pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze ZDA (Photographic Society of America). Fotografsko društvo Pannonia uspešno realizira projekt že šesto leto zapored.
Organizacija razstave je potekala v več korakih; v začetku avgusta 2019 smo objavili razpis. Razpisano je bilo pet tem in sicer: Prosta barvna, Prosta črno-bela, Ulica, Potovanja in Voda.
Razpis je bil odprt do začetka decembra 2019. Nanj se je prijavilo 365 avtorjev iz 57 držav s 6006 fotografij. Sredi decembra se je v Lendavi sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Igor Debevec – Slovenija, Andreja Ravnak – Slovenija in Zoran Đorđević – Srbija.
Žirija je v dogovoru izbrala fotografije, za katere je menila, da si zaslužijo nagrado. Nagrajenih je 86 fotografij, sprejetih pa 1508.