odprtje razstave Drone&Astro Awards ter foto dogodek v Centru Noordung

Vabljeni na sklepno gala prireditev mednarodnega projekta Drone & Astro Awards 2023.

Digitalni Foto Klub razstavo organizira že četrtič, tradicionalno v sodelovanju s središčem vesoljskih tehnologij, Centrom Noordung Vitanje. Projekt je hvalnica življenju, planetu in vesolju – ustvarjalci lahko sodelujejo s fotografijami na štiri teme: fotografije iz zraka (barvne, ČB), astrofotografija in prosta tema. Letos so se razpisa udeležili fotografi iz 21 držav (Argentina, Bolgarija, Hrvaška, Češka republika, Nemčija, Indija, Madžarska, Nizozemska, Norveška, Poljska, Romunija, Srbija, Slovenija, Slovaška, Španija, Šri Lanka, Tajska, Ukrajina, Združeno Kraljestvo, Združene države Amerike in Vietnam), za razstavo pa je strokovna žirija izbrala in nagradila po 13 fotografij iz vsake teme. Nivo nagrajenih fotografij je izjemno visok. Navdihujoči prizori življenja, planeta in vesolja bodo še skozi vso poletje na ogled na 52 velikih natisih (70 x 50 cm) v okrogli dvorani Centra Noordung, kjer jih bo lahko občudovalo veliko število gostov iz Slovenije in tujine.

Gala prireditev bo v petek, 12. maja 2023 z začetkom ob 18.30. Na ogled bo projekcija vseh sprejetih del, spregovorili bodo posebni gostje, podeljene bodo nagrade vsem avtorjem razstavljenih fotografij, uradno odprtje razstave pa bo glasbeno popestril koncert lokalne skupine MI4JE.

V preddverju dvorane se bo že ob 17.00 začel spremni program, fotografska tržnica, kjer se bodo predstavljala podjetja, ki fotografom ponujajo razno foto opremo in storitve. Fotografsko opremo bo možno tudi preizkusiti in iz prve roke prejeti številne informacije.

Veselimo se vašega obiska!

Več informacij o projektu lahko najdete na spletni strani:

rezultati žiriranja TUKAJ
razpisni pogoji s predstavitvijo tem in žirije TUKAJ