obvestilo pooblaščenca za FIAP: pridobivanje FIAP nazivov

Spoštovane fotografinje in spoštovani fotografi!

Tako kot vsako leto se bomo tudi letos potegovali za FIAP nazive. Letos bodo za pridobitev nazivov veljali še stari pogoji, s tem da olajšave, ki so veljale ob »koroni« na veljajo več. Za AFIAP in za EFIAP bodo spet potrebne udeležbe na papirnih salonih (Miniature niso več papirni salon) in pri tarifi ne bo več popusta. Spet bo cela torej 70€.

Letos bo skrajni rok za oddajo 8.11.
Takrat se bom vrnil s FIAP kongresa v Indiji. Tam bomo, kot je napovedano, sprejemali nov pravilnik za naslove FIAP. Ali bodo nova pravila veljala že od 1.1.2025 bo tudi sklenjeno na kongresu. Novi pogoji bodo ostrejši to je gotovo. Pričakujem, da se bo drastično omejilo število ponovljenih sprejemov oziroma nagrad pri »diamantih«. V najboljšem primeru bo to število 20 verjetno pa celo 10 ali manj. Torej pred uvedbo novih pogojev, priporočam, da se letos še malo potrudite in iztisnete še kaj dodatnih rezultatov.

Kot rečeno, rok sem postavil na 8.11. ker je vezan na mojo odsotnost. Po tem roku se bo mudilo, da bomo do konca meseca vse vloge še uskladili s pravili, da bodo lahko nazivi že letos odobreni. Da pridobimo kaj časa predlagam, da tisti, ki boste že imeli pogoje, da mi začnete pošiljati vloge že s septembrom mesecem, da bo kaj do tistega 8.11. že pripravljeno.

V prilogi Vam pošiljam osnovne zahteve. Če iz tega ugotovite, da že imate ali da boste do roka izpolnili pogoje se javite, da Vam pošljem obrazce.   

PRILOGA : AFIAP-EFIAP pogoji

Torej dobro luč in srečo pri nabiranju novih FIAP referenc!

Vasja Doberlet, pooblaščenec za FIAP