Navodila za vpisovanje in urejanje prispevkov

Za vpisovanje in urejanje prispevkov na spletni strani FZS potrebujete uporabniško ime in geslo, ki ga prejme vsak, ki je do tega upravičen. V tem trenutku so to vsa društva in klubi pridruženi zvezi in Vasja Doberlet, kot predstavnik za FIAP.

V kolikor društvo še nima dostopa do urejanja, je najprej potrebno poslati podatke o email naslovu, s katerim bo društvo dostopalo do urejanja. Na ta email naslov bo društvo prejelo tudi podatke o uporabniškem imenu in geslu!

Po prejetju teh podatkov se lahko prijavite na naslovu: http://720.ablak.arnes.si/wp-login.php

0-prijava
Z uporabniškim imenom in geslom se prijavimo v spletno stran

Po uspešni prijavi se nam prikaže nadzorna plošča. Za prikaz večje slike, kliknite na njo!

1-nadzorna_plosca
Na levi strani lahko izbiramo med prispevki ali stranmi.

Če želimo urediti podatke o društvu/klubu, kliknemo z miško na zavihku STRANI (oz Vse strani).

Prikaže se nam novo okno v katerem najdemo zapis za naše društvo/klub:

2-strani

Če  / ko postavimo miškin kazalec na ime našega društva, se nam prikaže dodaten meni, v katerem izberemo Uredi, za urejanje zapisa oz podatkov o našem društvu.

2-strani-urejanje

Odpre se novo okno in prikažejo se vpisani podatki o društvu, ki jih lahko uredimo / spremenimo.

2-strani-urejanje-odprto

Ko smo podatke uredili, pritisnemo gumb Posodobi.

2-strani-urejanje-posodobi

Na levi strani kliknemo na Prispevki oz Vsi prispevki, če želimo dodati članek oz zapis, ki bi bil zanimiv za vse ostale člane in bo objavljen na spletni strani zveze.

3-prehod-prispevki

Za dodajanje novega prispevka, kliknemo Dodaj. Za urejanje že obstoječega prispevka naredimo enako, kot pri urejanju strani.

3-prispevki

Prikaže se nam prazen prispevek. Vpišemo naslov: npr. Foto natečaj Gore 2013. V tekst vpišemo, ali prenesemo / prekopiramo tekst natečaja. Po potrebi dodamo tudi sliko (Dodaj medij), ki jo izberemo izmed obstoječih slik na strežniku, ali naložimo novo iz računalnika. Če dalj časa urejamo prispevek, lahko vmes pritisnemo Shrani osnutek, da shranimo že vpisane podatke. Ko smo končali z vpisovanjem, pritisnemo gumb Pošlji uredniku. Od tega trenutka naprej je prispevek na čakanju, da ga odobri administrator oz. urednik, ki bo pred objavo, po potrebi preveril in uredil (oblikoval) tekst

3-prispevki-dodajanje