natečaj za OŠ in SŠ: MLADOST NI NOROST 2021 – podaljšan rok

MLADOST NI NOROST 2021 je tradicionalna razstava pod organizacijo Digitalnega Foto Kluba, namenjena osnovnošolcem in srednješolcem.

Časa za oddajo del na naslovno temo je še dovolj, zadnji rok je podaljšan  – 16. maj 2021.

Čakajo lepe nagrade, tudi za najboljši šoli in mentorje.

Celoten razpis in prijava je na voljo na spletni strani:

RAZPIS IN PRIJAVA NA NATEČAJ

 

Mladi so zrasli z digitalno kulturo in fotografija je njen sestavni del. Premorejo ogromno ustvarjalnosti, marsikaj vidijo na svoj način, pomikajo se izven okvirjev in odkrivajo sebe in svet tudi skozi fotografijo. Za razmislek o svojih fotografijah in za to, da jih postavijo na ogled tudi kje drugje kot na socialnih omrežjih, pa večinoma potrebujejo pomoč in motivacijo. Zato se obračamo na vas, DRAGI STARŠI, PEDAGOGI, METORJI, LJUBITELJI IN PODPORNIKI FOTOGRAFIJE, da vpletete ustvarjanje s fotografskim medijem tudi v šolske in obšolske vsebine.

V navezi revije Digitalna kamera in Fotografske zveze smo v prejšnjem šolskem letu pričeli tudi s projektom izobraževanja mentorjev v šolah, zatem pa so nam ukrepi ob pandemiji prekrižali pot. Projekt bomo gotovo nadaljevali, ko bo šolstvo ponovno steklo v realnem, ne le v digitalnem svetu. Skozi vsebine v reviji Digitalna kamera, natečaje in delavnice se nagovarja in izobražuje tudi mlade fotografe, sodeluje pa se tudi z vedno več šolami in klubi.

Na marsikateri šoli sicer deluje fotografski krožek, fotografija pa je hkrati odlično izrazno sredstvo za delo pri likovnih in ustvarjalnih vsebinah. Verjamemo, da bodo na šolah razpisi prišli v prave roke, mentorjem in učiteljem, ki bodo z veseljem vpletli fotografske vsebine v kakšno izmed predavanj, domačih nalog, aktivnosti itd. S skupnimi močmi gre veliko lažje. Želimo si, da bi tudi v fotografskih klubih širom Slovenije zraslo več sekcij za mlade fotografe. Ne pozabite, da imajo mladi ogromen ustvarjalni potencial – predlani je kolekcija slovenskih mladih fotografov na svetovnem bienalu mladinske fotografije prejela zlato FIAP medaljo!

Mladi fotografi se lahko na obe razstavi prijavijo sami, najpogosteje pa potrebujejo pomoč mentorja pri izbiri fotografij, njihovi pripravi in pošiljanju, zato lahko mentorji oddate prijavo tudi za celo skupino. Za več informacij ter kakršna koli vprašanja smo vam na voljo na naslovu e-pošta. Na spletni strani AKTUALNI NATEČAJI lahko spremljate vse natečaje.

Naj sproščeno ustvarjanje s fotografijo postane tudi vsaj droben košček šolskih aktivnosti v teh neprijetnih časih! Hvala vsem, ki spodbujate mlade k ustvarjalnosti in izražanju skozi fotografijo.

Kdor se ukvarja s fotografijo, vidi več.