Natečaj – INŽENIRJI USTVARJAMO ŽIVLJENJSKO OKOLJE

Inženirska zbornica Slovenije bo jeseni praznovala 20 let obstoja. Obletnico želimo obeležiti tudi s fotografskim natečajem “INŽENIRJI USTVARJAMO ŽIVLJENJSKO OKOLJE” in predstavitvijo najboljših fotografij po izboru ocenjevalne žirije na priložnostnih razstavah (v atriju Mestne hiše v Ljubljani, na Kongresnem trgu v Ljubljani in še kje) ter na spletni strani zbornice.

Opomba: Razstava v atriju Mestne hiše v Ljubljani bo posvečena delu, dosežkom in organiziranosti inženirjev v zadnjih 100 letih. Razstava na Kongresnem trgu v Ljubljani bo razstava najboljših natečajnih fotografij. Obe razstavi bosta postavljeni v mesecu septembru 2016.

Hkrati želimo pridobiti tudi fotografije za uredniško rabo in sicer za uporabo v svojih tiskanih publikacijah in elektronskih objavah.

Namen natečaja je skozi fotografski objektiv predstaviti in izpostaviti dosežke slovenskih inženirjev na področju graditve objektov v zadnjih 100 letih, pri čemer pa razstava najboljših fotografij ni namenjena dokumentiranju teh objektov, ampak umetniški predstavitvi inženirskih dosežkov na fotografijah.

Naš življenjski prostor, kvaliteta in kultura bivanja so rezultat stalnega tehnološkega napredka, vidnega v grajenem okolju. Upoštevati je potrebno, da pri graditvi objektov sodeluje širok spekter povezanih strok. Zato je zaželeno, da fotografije prikazujejo multidisciplinarnost gradnje, torej sodelovanje različnih strok pri snovanju in izvedbi objekta, izpovedujejo različne vidike pomembnosti objekta, od umestitve v prostor do njegove uporabnosti, inovativnosti, trajnostnosti in tudi estetske vrednosti.

Zaželeno je, da so fotografije narejene v času trajanja natečaja in sicer od 1. aprila 2016 do 31. maja 2016.

Udeležba na natečaju je brezplačna. Podeljene bodo 3 nagrade in odkupi fotografij za predstavitev na razstavah in za uredniško rabo.

Vse ostale informacije najdete v razpisni dokumentaciji fotografskega natečaja, ki je objavljena na povezavi http://www.izs.si/izpostavljena-novica/n/aktualno-1978/.

Več informacij: ga. Neža Časl Škodič, telefon 01/547 33 40.

Vabljeni k sodelovanju!