MLADI FOTOGRAFI ZLATI V BOLGARIJI

Iz Bolgarije prihaja odlična novica o mednarodnem uspehu slovenskega fotografskega podmladka!

Na podlagi razpisa je strokovna žirija FZS izbrala slovenski državni kolekciji po 20 fotografij v dveh starostnih kategorijah za sodelovanje na 39. svetovnem mladinskem FIAP bienalu. V kategorijo do 16 let so bile izbrane fotografije 14 avtorjev, v kategorijo do 21 let pa fotografije 16 mladih ustvarjalcev.

Slovenska kolekcija v skupini do 16 let je osvojila odlično drugo mesto in FIAP ZLATO MEDALJO, starejši pa so v svoji skupini zasedli 11. mesto in sprejem na razstavo. Za kvaliteto in zagnanost slovenskega fotografskega podmladka se torej ni bati – čestitke vsem sodelujočim, njihovim mentorjem ter organizatorjem. Nagrada je gotovo tudi velika vzpodbuda za nadaljnje delo z mladimi tako na individualnem nivoju kot tudi za njihovo povezovanje pod okriljem Fotografske zveze Slovenije.

Skupino do 16 let so zastopali: Rene Kračun, Aljaž Resman, Vito Šolinc, Luka Banfi Veselko, Žiga Češnovar, Izidor Vogrinec, Luka Šadl, Tim Jevšnik, Andraž Bregeš Kugovnik, Jakob Vogrinec, Vita Senčar, Aljoša Videtič, Filip Vukovič in Naja Remic.

V skupini do 20 let so bile fotografije avtorjev: Veronika Malačič, Sara Dobrotinšek, Anamarija Valentina Dajnko, Peter Škrilec, Patricia Ramšak, Urban Vendramin, Martin Klabus, Van Dečko, Martin Žgela, Vid Palčnik, Gal Žvab, Živa Vertačnik, Ališka Kuster, Saša Šibilja, Zala Kert in Pia Golob.