IZJEMEN USPEH MLADIH SELEKCIJ NA SVETOVNEM MLADINSKEM BIENALU

Matic Vidmar-Martin 01

Leta 2019 je naša mlada selekcija do 16 let osvojila zlato medaljo FIAP na 39. Youth Biennalu FIAP v Bolgariji. V Fotografski zvezi Slovenije smo vedeli, da uspeh mladih fotografinj in fotografov ni bilo zgolj naključen pač pa rezultat odličnega dela z mentorji po osnovnih in srednjih šolah. Zato smo z različnimi aktivnostmi po društvih in v sodelovanju z mentorji, z organizacijami državnih razstav “Mladost ni norost” in “Pokrajina za mlade” ter seveda z vsakoletno “mladinsko pregledno razstavo” vzpodbujali mlade avtorje, da še bolje predstavijo svoj kreativni potencial.

In danes, na dan odprtja letošnjih slovenskih preglednih razstav v Centru Noordung, smo s sedeža FIAP prejeli rezultate svetovnega mladinskega bienala, ki je bil tokrat v Belgiji. Na bienalu je v obeh kategorijah sodelovalo preko 500 mladih avtorjev iz 18 držav.

V kategoriji do 16 let je naša mlada selekcija osvojila bronasto medaljo FIAP, med posamezniki je Matic Vidmar prejel srebrno medaljo FIAP.

V kategoriji do 21 let pa je naša selekcija osvojila zlato medaljo FIAP, med posamezniki je Luka Vovk prejel srebrno medaljo FIAP in Vesna Malnarič bronasto medaljo FIAP.

Ob tem velikem uspehu čestitamo vsem mladim avtorjem in avtoricam za izreden uspeh, zahvala tudi mentoricam in mentorjem po šolah in društvih za požrtvovalnost in trud pri delu z mladimi in seveda staršem, ki vzpodbujate mlade v tej lepi umetnosti.

Odlične uvrstitve nam zagotavljajo, da se nam za kvaliteto in zagnanost slovenskega fotografskega podmladka ni bati. Fotografska zveza Slovenije bo seveda nagrajene selekcije v naslednjem letu predstavila v različnih galerijah tudi širši slovenski fotografski javnosti. Za začetek bosta razstavljeni pod organizacijo Digitalnega Foto Kluba v galeriji Fbunker v Velenju, datume še sporočimo.

Bravo!

Uradni rezultati so na ogled tukaj: REZULTATI ZAPISNIK _40thYB_angleški

Vabljeni na ogled galerije del v obeh kolekcijah:

MLADI DO 16 LET – BRONASTA MEDALJA
Hana Hlede