Ivan Kolenko: razstava TRŽNICE IN STOJNICE

IVAN KOLENKO

TRŽNICE IN STOJNICE (ulični prodajalci)

Odprtje razstave bo v četrtek, 19. maja 2022 ob 19. uri v Galeriji Železarskega muzeja, Teharje pri Celju.

Avtor bo na razstavi prikazal utrip tržnic in uličnih stojnic. Tržnice in sejmi so od nekdaj veljali za kraje, kjer so se ljudje zbirali, si izmenjevali dobrine in novice. Obiskati tržnico je skoraj obvezno v vsakem mestu oziroma državi, nekatere tržnice po svetu pa so tako zanimive, da so same po sebi postale znamenitosti posameznega mesta ali pa države. Kulturno identiteto posamezne države lahko spoznavamo tudi s kulinariko. Ta je velik pokazatelj načina življenja in običajev krajev, ki jih obiščemo. A novih jedi ne doživimo le v restavracijah. Prave zakladnice okusov so tržnice, kjer se lahko med stojnicami podate na avtentično kulinarično raziskovanje. Od začimb, do sadja, pa mesnin in morskih sadežev.

Razstava bo odprta do 11.junija 2022, od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure, ob sredah do 17. ure.

Zunaj odpiralnega časa je ogled možen  po predhodni najavi na: tel.št.: 03 425 88 06 ali e-naslov ic.store@siol.net.