fotografski natečaj: PO POTEH PLEČNIKOVE ZAPUŠČINE

FKVK Mavrica in JSKD OI Domžale v sodelovanju s Kulturnim domom Franca Bernika objavljata

FOTOGRAFSKI NATEČAJ PO POTEH PLEČNIKOVE ZAPUŠČINE.

 

Na natečaj se lahko prijavijo vsi zainteresirani člani fotografskih klubov in drugi ljubiteljski fotografi. Vodilna tema za fotografije so Plečnikova dela v Domžalah in okolici. Za pomoč pri iskanju pravega motiva bomo organizirali in izvedli t.i. foto safari, na katerem si bomo ogledali Plečnikova dela v mestu Domžale. Foto safari bo potekal v soboto, 2. aprila 2022, z začetkom ob 10. uri. Zbirno mesto bo parkirišče pred Kulturnim domom Franca Bernika v Domžalah. Poznavalec Plečnika Roman Kos ter fotograf Klemen Brumec vas bosta popeljala po Domžalah in vam predstavila Plečnikova dela, ki jih boste  s svojimi objektivi lahko ujeli in zamrznili.

 

Za udeležbo na fotosafariju je potrebna prijava na  e-mail binca.mavrica@gmail.com  najkasneje do 31.3.2022. Pri prijavi navedite svoje ime in priimek, naslov, starost, status, telefon.

 

Fotografije o Plečnikovi zapuščini v Domžalah in okolici pošljite na naslov binca.mavrica@gmail.com, zadeva »PO POTEH PLEČNIKOVE ZAPUŠČINE«.  Na natečaju  lahko sodelujete z največ 4 avtorskimi  digitalnimi  fotografijami (B ali ČB) v JPG formatu velikosti  največ 2000 x 1620   in ne več  kot 2 Mb.

Označevanje fotografij: številka fotografije-Ime_Priimek_Naslov fotografije

Prijavnine ni.

 

Prispele fotografije bo ocenjevala  komisija v sestavi:

– Klemen Brumec, fotograf

– Katarina Rus Krušelj, višja kustosinja

– Karol Steiner, v.d.predsednik FKVK Mavrica

 

Nagrade in razstava:  Glede na prijavljena dela bo komisija izvedla selekcijo fotografij, ki bodo sodelovala na razstavah v letu 2022. Avtorji najboljših 3 fotografij  bodo imeli skupno razstavo v letu 2023 v Menačenkovi domačiji.

 

Avtor z oddajo del soglaša, da organizator lahko uporabi izbrane fotografije za razstavo, za objavo na spletnih in drugih komunikacijskih kanalih ter za ostale potrebe projekta.

 

Časovnica:

  • Trajanje natečaja in oddaja del:  najkasneje do petka 22. aprila 2022 na: binca.mavrica@gmail.com
  • Obvestilo o rezultatih žirije: 6. maj 2022
  • Odprtje natečajne razstave: petek, 20. maj 2022, ob 18. uri v Kulturnem domu Radomlje, Prešernova 43, 1235 Radomlje.