Fotografska razstava 25. maj – Dan mladosti

Pričujoča razstava je nostalgičen spomin na čase, ko smo še živeli v “svinčenih časih”, ki pa se jih še vedno in vse bolj spominjamo, vsaj tisti, ki smo jih takrat doživljali. Fotografije Branka Klančarja so nastale ob proslavljanju dneva mladosti 25. maja leta 1979, v počastitev rojstnega dneva takratnega predsednika države Jugoslavije Maršala Tita. V večini so nastopali učenci osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik, otroci vseh enot vrtcev, člani športnih in kulturnih organizacij iz Hrastnika, v defileju pa so sodelovali tudi pripadniki civilne zaščite, gasilcev in drugih organizacij ter Rudarska godba Hrastnik. Na proslavi je nastopilo več kot 1000 aktivnih udeležencev.

Avtorja telovadnih nastopav sta bila profesorja športne vzgoje Andreja in Andrej Mlinar ob pomoči profesorice Vande Bedenk – Zaharijaš, scenarij in režijo je vodil Andrej Mlinar. Pobudnik nastopov so bile takratne družbeno politične organizacije OK ZKS Hrastnik, SZDL, ZSMS in občinska zveza sindikatov.

Dan-mladosti

Razstavo so v okviru 11. festivala Rdeči revirji pomagali postaviti člani Foto kluba Hrastnik v sodelovanju z barom Chicago.

Otvoritev razstave je bila 25. maja ob 18.00 uri.

Vljudno vabljeni !