FOTOGRAFSKA DELAVNICA: ”SLIKANJE S SVETLOBO (Light Painting)”

Spoštovani ustvarjalci in ljubitelji fotografije!

Ob letošnji

XV. CELJSKI FOTOGRAFSKI RAZSTAVI 2014

razpisujemo

FOTOGRAFSKO DELAVNICO: 

”SLIKANJE S SVETLOBO (Light Painting)”,

tehniko, kjer s pomočjo različnih svetlobnih virov (najpogosteje baterije) osvetljujemo predmete v zatemnjenem prostoru in s tem poljubno osvetljujemo razne dele fotografiranega izdelka,

ki bo na dan žiriranja prispelih fotografij na natečaj,

v

Soboto, 15. novembra 2014, od 13 – 17. ure,

v CEJSKI KULTURNICI, Gledališki trg 4

(Nekdanja otroška knjižnica ”Miško Knjižko”).

Prijave pošljite prosimo do torka, 11. novembra 2014, do 12. ure

po priloženem obrazcu na naslov ali po elektronski pošti.

Delavnico bo vodil

Delavnico bo vodil znani in priznani slovenski profesionalni fotograf Tomo Jeseničnik, član žirije letošnje XV. Celjske fotografske razstave.

Tomo Jeseničnik se je rodil 14. 2. 1964 v Črni na Koroškem. Pri osmih letih si je v poletnih počitnicah z nabiranjem in prodajo borovnic v okoliških gozdovih prislužil dovolj denarja, da si je kupil svoj prvi fotoaparat. Takrat mu je fotografski aparat služil za občasno dokumentiranje dogodkov, ljudi in okolja v katerem je preživel svojo mladost, pred približno dvajsetimi leti pa se je s fotografijo pričel ukvarjati intenzivneje. Izkušnje in znanje je sprva nabiral v domačem okolju, v gorah, gozdovih in dolinah Koroške. Kasneje pa ga je pot večkrat vodila v visoke gore v Karakorumu in Himalaji ter v prostranstva Pakistana, Afganistana, Turčije in Kamčatke. Od leta 1996, ko je pridobil status svobodnega fotografa, se s fotografijo ukvarja profesionalno. Njegove fotografije so bile doslej objavljene v več kot šestdesetih slovenskih in tujih revijah ter časopisih. Danes sodeluje z nekaterimi največjimi slovenskimi oglaševalskimi agencijami, založbami, časopisnimi hišami in oblikovalskimi studiji. Je avtor ali soavtor številnih fotomonografij, knjig in raznih turističnih publikacij v Sloveniji in tujini. Njegovo delo obsega več področij fotografije od klasičnih pokrajin, still life fotografije, naravoslovne fotografije, kreativne studijske fotografije, do portretov, reportaž … Svoje fotografije je doslej razstavljal na 35 samostojnih razstavah v Sloveniji in tujini, sodeloval je na preko 30 skupinskih razstavah širom po svetu, za svoje fotografije pa je prejel več domačih in mednarodnih nagrad.

Kotizacija: 15,00 € (z vključenim DDV)

ki jo plačajo udeleženci izven našega, celjskega območja, po prejemu predračuna.

Ker želimo, da seminar poteka ustvarjalno, pričakujemo vašo aktivno udeležbo. Zato se »oborožite« z vprašanji, izzivi in problemi iz vaše gledališke prakse.

Vsak udeleženec bo prejel potrdilo JSKD o udeležbi na delavnici.

PRIJAVE:

Izpolnjeno prijavnico pošljite po pošti ali na elektronski naslov JSKD OI Celje

do torka, 11. oktobra 2014, do 12. ure,

da lahko zavezancem za plačilo kotizacije pravočasno pošljemo predračun, ki mora biti poravnam pred pričetkom delavnice.

POVABILO:

Še vedno pa vas vabimo, da se odzovete tudi na letošnji fotografski razpis, ki je še odprt do

10. novembra 2014.

VLJUDNO VABLJENI!

PRIJAVNICA

Prijavnica je v PDF obliki; za odpiranje potrebujete bralnik PDF datotek.
Eden od možnih je Adobe Acrobat Reader.