foto natečaj: TRAJNOSTNA ENERGIJA

Znanost na cesti v sodelovanju s Fotografsko zvezo Slovenije organizira nagradni fotografski natečaj na temo “Trajnostna energija”.

K sodelovanju vabimo amaterske fotografe/inje, ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki. Fotografski natečaj je tematski, pričakujemo pa fotografije objektov, dogodkov, detajlov ali abstrakcij v povezavi s trajnostno energijo. Fotografije so lahko estetske, poučne ali zabavne.

Pet najboljših fotografij bo nagrajenih. Glavni kriteriji ocenjevanja bodo vsebinska sporočilnost fotografije in njen estetski učinek, kvaliteta izvedbe, k oceni pa bo prispevalo tudi priloženo pojasnilo. Prispevki naj bodo opremljeni z imenom avtorja/ice, s kratkim naslovom (do 60 znakov) in kratkim, splošno razumljivim  pojasnilom (do 300 znakov).

Vsak/a avtor/ica lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki naj bodo ležečega formata; minimalna ločljivostjo fotografij naj bo 300 dpi, velikosti najmanj 1920 x 1080 px. Fotografije so lahko v ČB ali barvni tehniki, dobrodošli so tudi eksperimentalni pristopi. Posnetke, skupaj s podatki o avtorju/ici (ime in priimek, elektronski naslov), pošljite do 30. junija 2021 ob 22. uri po elektronski pošti na naslov info@znc.si, zadeva: ZnC-foto. Prejete prispevke z imenom avtorja bomo med trajanjem natečaja objavljali na FB/Instagramu.

Strokovna komisija bo na podlagi pregleda prejetih fotografij izbrala 5 avtorjev. Razglasitev in nagrade za najboljše fotografije bodo podeljene v septembru 2021, rezultati natečaja pa bodo objavljeni na spletni strani www.znc.si.

Nagrada za 1. mesto: 100 eur in promocijsko darilo
Nagrade za 2-5. mesto: promocijsko darilo

Dodatne informacije v zvezi z natečajem poiščite na spletni strani www.znc.si, ali pišite na info@znc.si.