FK Nova Gorica: FOTOGRAFIJA 2019 in DIA PRIMORSKA 2019

Spoštovane fotografinje in fotografi!

Foto klub Nova Gorica letos organizira dva domača fotografska natečaja pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije:

–      natečaj papirne fotografije »Fotografija 2019« z dvema temama (prosta barva in prosta        črno-bela), podrobnosti najdete v priponki, ter

–      tradicionalni natečaj digitalnih fotografij »Dia Primorska 2019«.

Letos bo že 50. jubilejna izvedba fotografskega natečaja barvnih diapozitivov Dia Primorska, saj je bil prvič organiziran že leta 1969. Vse do danes je bil izveden vsako leto, z izjemo leta 1973, ko je v želji, da bi ga priredili vsako leto v drugem primorskem središču, prvi poizkus spodletel. Leta 1975 sta ga v Gorici (IT) izpeljala slovenski fotografski krožek Skupina 75 in revija Dan. Vse ostale pa je priredil Foto klub Nova Gorica.

Vse do leta 2008 so na natečaj sprejemali samo diapozitive, leta 2009 pa so ga dokončno izrinile digitalizirane fotografije oz. digitalne datoteke. Ime Dia Primorska pa je zaradi kontinuitete ostalo vse do danes.

Letos lahko na natečaju sodelujete s po štirimi digitalnimi fotografijami v dveh temah:
– tema A (barvna ali črno-bela): VODA (Reke, jezera, potoki…)
– tema B (barvna ali črno-bela): PROSTA

Poleg običajnih medalj in diplom FZS v vsaki temi, bodo letos v temi A podeljene tudi nagrade za najboljše tri posnetke reke Soče oz. njenih pritokov. Podelili bomo grafike Pavla Medveščka (slovenskega pisatelja, publicista, grafika in slikarja iz Solkana) ter najboljšemu še praktično nagrado, ki jo prispeva FOTO LEVAC d.o.o. Koper. Najuspešnejši avtor obeh natečajev Dia Primorska 2019 in Fotografija 2019 pa prejme še kipec »Boginja fotografije«, avtorja Rajka Žbogarja.

Razpisa za oba natečaja najdete v prilogi.

Vabljeni k sodelovanju!

razpis DIA 2019

razpis FOTOGRAFIJA 2019