FESTIVAL VIZIJE – FESTIVAL MLADINSKE KULTURE 2022

 

 

 

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti razpisuje natečaj za najboljšo FOTO-ZGODBO na temo UTRIP GRAJENEGA PROSTORA

K sodelovanju vabimo mlade fotografe med 14. in 26. letom.

Najboljše foto-zgodbe bodo predstavljene na državni razstavi v okviru FESTIVALA VIZIJE, ki bo 20.–22. maja 2022 v Novi Gorici. Avtorji v ožjem izboru prejmejo priznanje in se potegujejo za nagrado fotovizionar 2022. Vsi sodelujoči avtorji in mentorji pa prejmejo potrdilo o sodelovanju.

Rok za oddajo fotografij je 10. APRIL 2022.

 

____________________________________________________

 

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije – Festival mladinske kulture. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju in s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast mladinske umetniške produkcije.

Likovni del festivala je že sedmo leto zapored prikaz mladinske fotografske dejavnosti. Mladi fotografi med 14. in 26. letom lahko na natečaju sodelujejo s serijo fotografij na razpisano temo. Natečaj je organiziran na državni ravni.

Na natečaj se lahko prijavijo mladi ustvarjalci med 14. in 26. letom iz Slovenije ter Slovenci iz zamejstva ali tujine, pa tudi tuji državljani, ki se šolajo ali stalno bivajo v Sloveniji. Ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki. Prijavnico lahko v njihovem imenu izpolnijo njihovi mentorji ali starši oz. skrbniki.

Fotografski natečaj je tematski. Za Fotovizije 2022 je razpisana tema utrip grajenega prostora

V središče zanimanja postavljamo preplet življenja in arhitekture, od stavb, trgov, ulic, industrijskih kompleksov in infrastrukture do javnih in zasebnih notranjih ambientov. Utrip grajenega prostora lahko interpretiramo na različne načine: kot dialog med statičnim in dinamičnim, kot sožitje med živo in neživo naravo ali kot kontrast med hipnim in trajnim. V zunanjih in notranjih prostorih, ki so delo človeka, se lahko odvijajo najrazličnejše fotografske zgodbe.

Cilj natečaja je s ciklom fotografij »povedati« zgodbo. Pet do sedem fotografij avtorji povežejo v likovno celoto, foto zgodbo, ki bo na fotografsko kreativen način predstavila izbrano vsebino. Foto zgodbe so lahko zasnovane v črno beli ali barvni tehniki, možni so tudi eksperimentalni pristopi k fotografiji. Serija fotografij mora biti likovno enotna in hkrati odražati pripovedno napetost.

 

Celotne razpisne pogoje in navodila za prijavo si lahko ogledate v PDF DOKUMENTU.