FESTIVAL VIZIJE – festival mladinske kulture 2020

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije – Festival mladinske kulture. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju in s tem spodbuditi razvoj in kakovostno rast  mladinske umetniške produkcije.

Likovni del festivala je prikaz mladinske fotografske dejavnosti.  Mladi fotografi med 14. in 26. letom lahko na natečaju sodelujejo s serijo fotografij na razpisano temo NASPROTJA. Natečaj je organiziran na državni ravni. Selektorica Fotovizij 2020 bo umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Nataša Kovšca.

Objavljen je novi termin Festivala mladinske kulture VIZIJE 2020:

 

festival bo potekal od 13. do 15. novembra v Novi Gorici.

 

Natečaj za najboljše FOTO ZGODBE, ki bodo predstavljene na razstavi v sklopu festivala, je podaljšan do 10. septembra 2020.

Kaj je tema razpisa?

Prvo polovico letošnjega leta je močno zaznamovala epidemija korona virusa. Spremeniti in prilagoditi smo morali naš način dela, vedenja in življenja. Še posebej ste bili z življenjskimi izzivi soočeni mladi, ki ste morali novi realnosti prilagoditi šolske in študijske obveznosti pa tudi dinamiko družabnega in družinskega življenja. Razpisana tema letošnjih Foto Vizij NASPROTJA je tako še posebej aktualna, interpretirati jo je mogoče v povsem novi luči.

Prisrčno vabimo vse mlade fotografe, da nam do 10. septembra pošljete svoje fotografske poglede na (novo vzpostavljena) nasprotja.

Kdo lahko sodeluje?

Mladi fotografi med 14. in 26. letom, ki prispevajo 5 do 7 fotografij na temo NASPROTJA.

Kako sodelujete?

Spletno prijavnico za sodelovanje izpolnite tukaj: PRIJAVA

Fotografije lahko uporabniki Google računa naložite v spletni prijavnici ali jih pošljite ločeno preko spletne strani WeTransfer. Naslov za pošiljanje je: E-MAIL
Pri spletnem pošiljanju bodite pozorni, da fotografije poimenujete z imenom in priimkom avtorja ter naslovom fotografskega ciklusa.

Fotografije lahko pošljete na digitalnih nosilcih (USB ključek, CD)  po navadni pošti na naslov: JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana (s pripisom za Fotovizije).

Več informacij o razpisu TUKAJ!

Ostanite zdravi in ustvarjalni.