podaljšan rok: zadnji dan za oddajo vlog za FIAP razstavljalske naslove

Spoštovani slovenski fotografi

Kot vsako leto bomo tudi letos kot Fotografska zveza Slovenije pri FIAP oddali vloge za za pridobivanje FIAP razstavljalskih naslovov za leto 2019.

Rok za oddajo vlog podaljšujem na sredino oktobra. Nekaj vlog sem že dobil in jih pregledal in bom imel do konca oktobra še čas za pregled in uskladitev Vaših vlog.

Razlike glede na prejšnja leta:

 • Obrazec je nov.
  • Zavihek A se razširi z vsebino, ki jo je včasih predstavljal zavihek B in je potrebno že na prvi strain vpisati katere sliko bodo priložene vlogi.
  • Zavihek B je nov in v njem FIAP zahteva podpis v zvezi z GDPR, dodan je tudi zavihek B1 ki je tudi povezan z GDPR, ki ga podpišejo starši, če je kandidat za FIAP naslov mladoleten.
  • Zavihek C je vsebinsko enak prejšnjemu, le da je moder. Torej če nekdo kandidira za EFIAP, EFIAP/s, g, p ali za EFIAP/d2, d3 lahko kopira vsebino starega zavihka v novega. Če so problemi kopirajte stolpec po stolpec.
 • Prosim pazite pri AFIAP in EFIAP so zahteve za 4 oziroma 12 različnih slik sprejetih na papirnih salonih.
 • Pri fotografijah, ki jih prilagate vlogam morajo vsakič biti različne slike iz različnih držav. Različne pomeni ne smejo biti podobne tistim, ki so že bile poslane.
 • OBVEZNO mora biti v vlogi za FIAP naslov na prvem zavihku napisana številka Vaše FIAP izkaznice. Tisti, ki vlagate za AFIAP jo praviloma še nimate in zato morate na FIAP spletni strain oddati vlogo že prej, da boste takrat, ko boste oddajali vlogo že lahko navedli številko izkaznice. Navodilo kako pridobiti FIAP izkaznico najdete na www.myfiap.net/user/register/fp pri tem Vas opozarjam ne vnašati FIAP naslova, ki ga še nimate. Zaradi tega smo lani imeli kar nekaj težav.
 • Ker FIAP preverja naše sprejeme na podlagi tako imenovanih “Salon Filov”, to je podatkov, ki jih vsak organizator FIAP salonov pošlje na FIAP. Tam se ti podatki zbirajo in na podlagi podatkov iz te baze FIAP odobrava ali zavrača poslane vloge. Kot pooblaščenec lahko dobivam od FIAP podatke o vseh sprejemih za vse slovenske avtorje. Vendar v teh bazah smo že našli napake, nanje opozorili in so jih odpravili.
  Zato bom prosil vse, ki imate pogoje za določen naslov FIAP in ga boste v tem letu želeli doseči, da mi prosim pošljite mail in bom za Vas pripravil pregled salonov na katerih ste sodelovali in je to tudi pri FIAP zabeleženo. Iz tega kar Vam bom poslal boste preverili ali so podatki korektni in če niso, mi boste poslali dokazila o napakah in bom zadevo reklamiral.
  Kandidati mi torej pošljite informacijo o svojem namenu kandidiranja za FIAP naslov. Prosim da se za to odločite z vso resnostjo, ker bom za vsakega kandidata posebej moral pripraviti poseben file, ki Vam ga bom poslal!

V priponki je tabela, ki zajema osnovne potrebne informacije v zveza s pridobivanjem FIAP razstavljalskih naslovov. Tisti, ki Vas to zanima mi prosim pošljite mail, da Vam pošljem obrazce in navodila.

Za MFIAP moramo vloge oddati v januarju in kandidati, ki so nosilci EFIAP že vsaj 3 leta (več kot 36 mesecev) me lahko ločeno kontaktirajo, da se bomo dogovorili kaj je potrebno storiti.

Lep pozdrav in dobro luč!

Vasja Doberlet

Fotografska zveza Slovenije

Podpredsednik FZS

Pooblaščenec za FIAP

Vasja Doberlet, MF FZS, MFIAP, EFIAP/p, ESFIAP

Seljakovo nas. 39

4000 Kranj

Tel. 040 430 860

vasja.doberlet@gmail.com

Date

Oct 15 2019
Expired!

Time

All Day