DF SVIT: Hvala za besedo

“Vsak fotograf si je verjetno že med kakšno gledališko predstavo zaželel, da bi imel v roki fotoaparat, ko je ugledal kakšen izjemen, fotogeničen prizor. Enostavno tam je, tako mikaven. A v gledališču ni ravno prostor, ki bi bil primeren za fotografska raziskovanja. Ravno zato, smo v Svitu res hvaležni, da smo dobili zelo posebno priložnost.

V sodelovanju s SLG Celje smo se namreč pridružili ekipi in smo iz ozadja iskali fotografske momente med vajami, ob nastanku gledališke predstave 3JA! – režiser Matija Solce.

Slovensko ljudsko gledališče Celje in celotna ekipa, so nas lepo sprejeli in nastalo je veliko zanimivih fotografij vaj predstave, ki je pred našimi očmi dobivala svojo končno podobo. Tudi predstavo si vsekakor morate ogledati (premiera predstave v SLG Celje, je 11.5.2024).

Posebno doživetje, ki smo ga ovekovečili na fotografijah, pa vam bomo  pokazali na  fotografski razstavi – Hvala za besedo. Tam boste videli le delček vseh nastalih fotografij, a ravno dovolj, da boste dobili vpogled tja, kamor ponavadi ne stopimo.”

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave v četrtek, 9. maja 2024 ob 17:00m na Trg celjskih knezov, v Celju.