Andreja Ravnak vabi na razvajanje čutov med mehke vijuge agrarnih krajin

AndreJa Ravnak, mojstrica fotografije MF FZS, članica Digitalnega Foto Kluba, vabi na razvajanje čutov med mehke vijuge agrarnih krajin Toskane, Moravske in Provanse.

Odprtje razstave in instalacije bo

v petek, 18. novembra 2022 ob 19. uri
v galeriji Železarskega muzeja Štore
(Teharje 11, 3221 Teharje)

***

Velik del kmetijskih površin predstavljajo polja obdelovalne zemlje. Tvorijo svojevrstne agrarne vedute, ki dajejo pečat celotnim pokrajinam. Pod obdelovalnimi stroji včasih nastajajo izjemne geometrije in vzorci, ki videz naravne krajine tako predrugačijo, da se scene zdijo že skoraj nerealne. Te nadrealistične zaplate zemeljskih vzorcev in tekstur so pravcat estetski fenomen. Lepota gole, s stroji počesane zemlje, valovita žitna polja, neskončne linije sivkinih polj, nenaraven geometrijski red v sicer mehko zaobljeni pokrajini, nešteto odtenkov zemlje, krivine v meglicah, teksture v odtenkih zlate svetlobe – vse to je svojevrstna poezija za občutljiv estetski čut.

Avtorica vabi k razvajanju čutov v mehko valovite agrarne krajine Toskane, Moravske in Provanse. Krajinski izseki, ki jih tenkočutno jemlje iz širše scene in uokvirja v kompozicije, govorijo vsak svojo zgodbo o odnosu med človekom in zemljo.

»Rodovitna zemlja je temelj življenja. Vse, kar počnemo zemlji, počnemo sebi.«

Razstava bo odprta do 10. decembra 2022, od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure, ob sredah do 17. ure. Zunaj odpiralnega časa je ogled možen po predhodni najavi na tel.št.: 03 425 88 06 ali e-naslov ic.store@siol.net.