ANDREJA PEKLAJ: domovanje skrivnosti – ples s svetlobo

SAMOSTOJNA FOTOGRAFSKA RAZSTAVA
sreda, 25.9.2019, ob 19.00, Infocenter Triglavska roža Bled

 

Vabljeni na odprtje samostojne fotografske razstave mojstrice fotografije Andreje Peklaj  (MF FZS in AFIAP – artist) z naslovom »Domovanje Skrivnosti – ples s svetlobo.«

Cikel fotografij, ki bodo tokrat predstavljene na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled, je posvečen gozdu in drevesom – avtorica nam ga predstavi na povsem svojski in sebi lasten način, ki ni ustvarjen z računalniško tehniko.Odprtje bo popestrila projekcija “Ples s svetlobo – dih navdih”, v kulturnem programu pa bodo nastopili učenci Glasbenega centra DoReMi.

Razstava bo na ogled do 3. novembra 2019.

O avtorici:
Andreja Peklaj je mojstrica fotografije pri Fotografski zvezi Slovenije in nosilka naziva AFIAP (Artist) pri Mednarodni fotografski zvezi FIAP. Fotografira in razstavlja od leta 1973. Leta 1982 je postala članica Društva oblikovalcev Slovenije. Je med prvimi člani 1989. leta ustanovljenega Kulturno-umetniškega društva dr. Lojz Kraigher Univerzitetnega kliničnega centra in Medicinske fakultete, v okviru katerega vodi tudi razstavno dejavnost v galeriji Nevrološke klinike. Doslej je pripravila 89 samostojnih razstav doma in v tujini, sodelovala na veliko skupinskih ter prejela mnoga priznanja in nagrade. Izdala je dve fotomonografiji o Cerkniškem jezeru, za kar ji je Unesco podelil Znak desetletja za varovanje naravne in kulturne dediščine. 2007 je na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju pripravila razstavo 120 fotografij velikega formata Odstiranja. Leta 2008 je prejela najvišje priznanje Občine Cerknica »12. junij«, leta 2015 pa Listino častne članice Kabineta slovenske fotografije pri Gorenjskem muzeju v Kranju. Je tudi članica Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju in od leta 2018 članica umetniškega sveta pri Fotografski zvezi Slovenije. V Infocentru Triglavska roža Bled je samostojno razstavljala v letu 2011.