FK Ljubljana: SENCE

Vabljeni na otvoritev klubske razstave Sence,

ki bo 12.06.2019 ob 19. uri v Galeriji Magazin v Idriji

(Ulica sv. Barbare 4-5, Idrija)

Fotoklub Ljubljana tvorijo prekaljeni, izkušeni “stari” mojstri fotografije ter mlajši člani z modernimi pogledi, ki danes krojijo slovensko sceno klubske oz. izrazne fotografije na področju Slovenije.  Nekatere fotografe v klubu veselijo podobe krajine ali portret, nekatere detajli, druge ulična fotografija ali akt. Prav ta raznolikost je največje bogastvo, ki plemeniti klub in njegovo udejstvovanje. Hkrati je ta raznolikost izziv.  Kako sestaviti kvalitetno klubsko razstavo, kjer bo zastopanih več avtorjev? Prof. Darko Slavec je opravil izbor fotografij 17 članov kluba, ki celovito prikazujejo raznolikost kluba pod črto istega imenovalca.

SENCE.

Sence, ki govorijo svoje zgodbe.

Ali kot je premišljevala in zapisala likovna kritičarka ter tudi članica kluba Tatjana Pregl Kobe: “Poetična govorica senc.  Svetloba je za fotografijo bistvenega pomena. Njeno nasprotje so sence, ki so same po sebi metonimija za vse tisto, kar je, tako da ni.”

Matej Rukavina, Predsednik Fotokluba Ljubljana